Ciasto z czekoladą i imbirem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czekolada gorzka

    20 dag
  • mąka pszenna

    10 dag
  • masło

    10 dag
  • cukier puder

    15 dag
  • żółtko jajek

    5 szt
  • tłuszcz do formy

  • Imbir mielony Prymat

    2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Czekoladę roztopić. Z połowy cukru pudru oraz imbiru zagotować syrop. Żółtka utrzeć z resztą cukru pudru, dodać syrop, masło, mąkę i czekoladę, zmiksować. Formę do ciasta natłuścić i przełożyć masę. Piec ok. 30 min. w temp. 170 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ela15 29.11.2013 14:16
bardzo smaczne ciasto
caralajna 01.10.2013 06:52
brzmi smacznie
barbara11561 26.08.2013 07:57
też nie dodawałam jeszcze imbiru do ciasta:)
Renataj 13.05.2012 18:06
Warto wypróbować.
Ada-Gaba 09.02.2012 07:26
z imbirem nie próbowałam
alaaa 31.01.2012 18:37
pycha,co czekoladowe to lubi?
kate.500 31.01.2012 12:52
super pysznosc
marta1371 18.12.2011 23:29
Jutro wypróbuję
Magdalena1110 03.12.2011 09:43
fajne połączenie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat