Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
jajko
5 szt -
mąka pszenna
3 szkl -
kakao
3 kopiaste łyżki -
cynamon
2 łyżeczki -
masło lub margaryna
1 kostka -
cukier
1 szkl z czubkiem -
mleko
ok 1/2 szkl -
proszek do pieczenia
2 łyżeczki z czubkiem -
rabarbar
6-7 łodyg
Przepis i sposób przygotowania Ciasto z cynamonową nutką i rabarbarem
Ciasto przełożyć do przygotowanej dużej blaszki zostawiając ok 1/3 ciasta.
Rabarbar oczyścić i położyć całe łodygi na cieście. Zalać pozostałym ciastem.
Piec do suchego patyczka ok 50 min w 180 stopniach.
Komentarze (1)
Nie masz konta? Zarejestruj się