Składniki
kostka
kg
g
gramów
dużej łyż.
mała łyż.
duża łyż.
ml
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
jajka
5 szt -
mąka pszenna
3 szkl -
kakao
3 kopiaste łyżki -
cynamon
2 łyżeczki -
masło lub margaryna
1 kostka -
cukier
1 szkl z czubkiem -
mleko
ok 1/2 szkl -
proszek do pieczenia
2 łyżeczki z czubkiem -
rabarbar
6-7 łodyg
Sposób przygotowania
Ciasto przełożyć do przygotowanej dużej blaszki zostawiając ok 1/3 ciasta.
Rabarbar oczyścić i położyć całe łodygi na cieście. Zalać pozostałym ciastem.
Piec do suchego patyczka ok 50 min w 180 stopniach.
Komentarze (1)
Nie masz konta? Zarejestruj się