Ciasto z cynamonową nutką i rabarbarem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    5 szt
  • mąka pszenna

    3 szkl
  • kakao

    3 kopiaste łyżki
  • cynamon

    2 łyżeczki
  • masło lub margaryna

    1 kostka
  • cukier

    1 szkl z czubkiem
  • mleko

    ok 1/2 szkl
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki z czubkiem
  • rabarbar

    6-7 łodyg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Margarynę rozpuścić i wystudzić. Jajka ubić z cukrem, dodać mąkę z kakao, cynamonem i proszkiem do pieczenia a następnie wystudzoną margarynę i mleko (czasami trzeba dodać mleka trochę więcej).
Ciasto przełożyć do przygotowanej dużej blaszki zostawiając ok 1/3 ciasta.
Rabarbar oczyścić i położyć całe łodygi na cieście. Zalać pozostałym ciastem.
Piec do suchego patyczka ok 50 min w 180 stopniach.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ada-Gaba 29.06.2017 12:50
fajne ciasto

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat