Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z budyniem i pianką kokosową

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 8
mąka 8 łyżek
cukier 7 łyżek
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
budyń wiśniowy
białko 4
cukier 4 łyżki
kokos 15 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z budyniem i pianką kokosową

BISZKOPT; Całe jajka ubijamy z cukrem. Do ubitej masy jajecznej dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wylewamy na blaszkę i pieczemy w nagrzanym piekarniku do temp. 190 stopni ok. 20 minut. Wyciągamy i zimny przekrawamy wzdłuż. PRZEŁOŻENIE; Budyń gotujemy w/g przepisu tylko zamiast mleka dajemy wodę. WIERZCH; Białka ubijamy na sztywno z cukrem. Następnie delikatnie mieszając dodajemy po troszku kokosu. Na jeden biszkopt dajemy ugotowany budyń, przykrywamy drugim biszkoptem, a na wierzch dajemy pianę z kokosem. Pieczemy w piekarniku aż wierzch się zarumieni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Natalia/tubisiek 12.06.2013 20:05
bardzo fajne!
Pani Domu 17.04.2013 09:39
pyszny placek
Grazyna0211 28.03.2013 10:00
świetne ciasto bardzo apetycznie wygląda
mirosława4 01.02.2013 13:58
proste,szybkie i smaczne ciasto
Juleczka20 28.01.2013 09:55
smaczniutkie ciasto
radosna29 22.01.2013 16:55
pewnie szybki i pyszy
Krzysztof15 21.01.2013 17:14
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak