Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z budyniem i jabłkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 4 szklanki
margaryna 55 dag.
jajko 3 sztuki
śmietana 7 łyżeczek
cukier waniliowy 1.5 łyżki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
budyńn śmietankowy 3 sztuki
cukier 20 dag.
mleko 5 szklanek
jabłka 5 średniej wielkości (słodkie)

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z budyniem i jabłkami

Do mąki przesianej z proszkiem dodajemy pokrojoną w kostkę margarynę,jajka,śmietanę,cukier waniliowy.Zagniatamy ciasto aby miało jednolitą konsystencję i schładzamy w lodówce 25 min.W tym czasie gotujemy słodki,gęsty budyń.Jabłka obieramy i kroimy w ósemki.Ciasto dzielimy na pół.Rozwałkowujemy.Pierwszą część ciasta przekładamy do blachy.Rozsmarowujemy budyń po nim i układamy jabłka.Przykrywamy drugą częścią ciasta.Pieczemy w temp.180*C przez około 40 min.Upieczone ciasto możemy posypać po wierzchu cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dianix 03.07.2013 11:05
Super ciacho
fotoviderek 04.04.2013 09:48
Super ciacho do porannej kawy :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak