Ciasto z budyniem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Biszkopt

  • jaja

    4 szt
  • mąka pszenna

    4 lyzki
  • budyń śmietankowy

    4 lyzki
  • cukier

    0,5 szkl
  • olej

    2 lyzki
  • proszek do pieczenia

    1 lyzeczka

Placek miodowy

  • mąka

    30 dag
  • margaryna

    15 dag
  • miód

    2 lyzki
  • Soda oczyszczona Prymat

    1 lyzeczka
  • cukier

    10 dag
  • jajka

    2 szt
  • kakao

    1 lyzka

Masa budyniowa

  • mleko

    0,5 litra
  • budyń śmietankowy

    1 szt
  • masło

    1 szt
  • cukier puder

    do smaku
  • alkohol

    do smaku

Dodatkowo

  • nutella

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Placek miodowy:
Z mąki, margaryny, miodu, sody, śmietany, cukru, jajka, kakao zagniatamy ciasto. Wykładamy na 2 blaszki o wymiarze 25/36 i pieczemy do 15 minut w 180 stopniach.
Masa budyniowa:
Na mleku gotujemy budyń. Studzimy i łączymy z utartym masłem. Dodajemy cukier puder do smaku wraz z alkoholem.
Biszkopt:
Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę. Wsypujemy pozostałe składniki i mieszamy. Pieczemy do 15 minut w 180 stopniach na blaszce o wymiarze 25/36.
Przełożenie ciasta:
Ciasto miodowe- masa budyniowa- nutella- biszkopt- nutella- masa budyniowa- ciasto miodowe

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Grazyna0211 25.06.2017 17:46
smaczne ciasto
mirosława4 25.06.2017 11:30
zjadłabym kawałek
Krystyna32 25.06.2017 11:02
pyszności :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat