Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z budyniem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt

jaja 4 szt
mąka pszenna 4 lyzki
budyń śmietankowy 4 lyzki
cukier 0,5 szkl
olej 2 lyzki
proszek do pieczenia 1 lyzeczka

Placek miodowy

mąka 30 dag
margaryna 15 dag
miód 2 lyzki
Soda oczyszczona Prymat 1 lyzeczka
cukier 10 dag
jajko 2 szt
kakao 1 lyzka

Masa budyniowa

mleko 0,5 litra
budyń śmietankowy 1 szt
masło 1 szt
cukier puder do smaku
alkohol do smaku

Dodatkowo

nutella 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z budyniem

Placek miodowy:
Z mąki, margaryny, miodu, sody, śmietany, cukru, jajka, kakao zagniatamy ciasto. Wykładamy na 2 blaszki o wymiarze 25/36 i pieczemy do 15 minut w 180 stopniach.
Masa budyniowa:
Na mleku gotujemy budyń. Studzimy i łączymy z utartym masłem. Dodajemy cukier puder do smaku wraz z alkoholem.
Biszkopt:
Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę. Wsypujemy pozostałe składniki i mieszamy. Pieczemy do 15 minut w 180 stopniach na blaszce o wymiarze 25/36.
Przełożenie ciasta:
Ciasto miodowe- masa budyniowa- nutella- biszkopt- nutella- masa budyniowa- ciasto miodowe

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 25.06.2017 17:46
smaczne ciasto
mirosława4 25.06.2017 11:30
zjadłabym kawałek
Krystyna32 25.06.2017 11:02
pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak