Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z advokatem
Białka ubić dodać cukier , żółtka mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia . Na końcu wlać 2 łyżki wody. Ciasto rozlać na 2 blachy i upiec.
Blant kokosowy:
Białka ubić dodać cukier i ubijać aż będzie piana błyszcząca. Na końcu dodać mąkę z proszkiem i kokos. Przełożyć na blachę i piec 30 minut w temp 180 stopni.
Masa: Z mleka , żółtka , mąki , cukru ugotować budyń i ostudzić. Masło utrzeć dodać budyń i proszek cappuccino.
Śmietana:
Żelatynę rozpuścić w 1/2 szkl ciepłej wody. Śmietanę ubić ze śnieżkami , wlać likier . Pod koniec wymieszać z żelatyną , dodać pokruszone biszkopty i startą na tarce czekoladę.
Przełożenie:
biszkopt - pół masy - blant koksowy - reszta masy - biszkopt - cienka warstwa masy - śmietana