Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasto W-Z

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 8 szt
kakao
mąka pszenna
mąka ziemniaczana
ocet
proszek do pieczenia
śmietanka kremowa 0,5 l
Żelatyna wieprzowa Prymat
cukier puder
cukier waniliowy

Przepis i sposób przygotowania na: ciasto W-Z

Pieczemy biszkopt z 8 jaj. Po upieczeniu studzimy, przekrawamy na pół, możemy lekko nasączyć ponczem wg uznania np. wodą z cukrem waniliowym ,kwaskiem cytrynowym, sokiem z cytryny. Ubijamy śmietankę pod koniec dodajemy cukier puder i cukier waniliowy. Żelatynę (3-4 płaskie łyżeczki) rozpuszczamy w gorącej wodzie. Kiedy lekko ostygnie wlewamy wolnym strumieniem do ubitej śmietanki, miksujemy. Przekładamy biszkopty śmietanką, zdobimy wierzch ciasta.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna133 16.08.2013 15:52
zdublowany przepis
Kuchenka 21.06.2013 13:51
uwielbiam w-z tki, zawsze uniwersalne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak