Ciasto wiśniowe

Ciasto wiśniowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    25 dag
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • jaja

    3 sztuki
  • aromat waniliowy

    1 sztuka
  • cukier

    20 dag
  • masło

    10 dag
  • wiśnie

    1 kg
  • cukier puder

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Ciasto wiśniowe

Masło ucieramy z cukrem. Dodajemy aromat waniliowy, jajka. Na sam koniec dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto przelewamy do natłuszczonej blaszki, na wierzchu układamy wydrążone wiśnie. Pieczemy 50 minut w 180stopniach. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Magdalena42 23.11.2011 14:18
pyszności

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat