Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

CIASTO "WANILIOWE CAPPUCCINO"

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 szt.
serek homogenizowany 3 szt.
cukier 1 szklanka
margaryna 1 szt.
mleko w proszku 2 szklanki
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżki
woda letnia 2 szklanka
Biszkopty 2 paczki
cappuccino 2 paczki
polewa czekoladowa 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: CIASTO "WANILIOWE CAPPUCCINO"

POTRZEBNY BISZKOPT MOŻE BYĆ Z WŁASNEGO PRZEPISU.

MASA: 4 żółtka plus jedno jajko całe, 1 szklanka cukru 1 margaryna, 3 sztuki serków homogenizowane, 2 szklanki mleka w proszku, 2 łyżki żelatyny 3/4 szklanki wody. UTRZEĆ-(Żółtka i całe jako ubić z jedną szklanką cukru dodać margarynę i serki i mleko w proszku a na koniec żelatynę i rozpuścić w szklance wody). szklanka wody by rozpuścić kawę, upieczony biszkopt nasączyć kawą i wylać połowę masy, na to ułożyć biszkopty nasączone w kawie i wylać resztę masy na ułożone biszkopty, ponownie ułożyć nasączone biszkopty i całość polać polewą czekoladową, pozostawić do zastygnięcia. SMACZNEGO

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magda60 19.11.2012 19:01
super
AURELKA 01.11.2012 10:11
podpisuję się pod tym pycha
TOTEK 29.10.2012 11:48
Fajny przepis
Poison1988 18.10.2012 10:29
Od samego czytania już ślinka cieknie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak