Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto w zielono białe paski Gosi
Do garnka wlewamy zielony pysio zagotowujemy ,w 1/2 szklance wody mieszamy budyń mozna dodać cukier jezeli lubimy słodkie gotujemy budyn.Do gorącego utowanego budyniu wsypujemy galaretki i mieszamy az się rozpuszczą studzimy.
Serki mieszamy z sokiem cytrynowym i cukrem . Zelatynę zalewamy zimną wodą mieszamy jak napęcznieje to zalewamy niewielką ilością wrzącej wody studzimy lekko. Ubijamy smietanę wlewamy zelatynę i dodajemy wymieszane serki.Czekamy az smietana zacznie tężeć,i nie będzie już lejąca.
Smietanę wkładamy do worka cukierniczego i wyciskamy ukośne ozdobne paski zostawiając miejsce na paski zielone. Tak samo jak budyń będzie juz zimny wkładamy do worka cukierniczego i robimy ozdobne paski. Ciasto odstawiamy w chłodne miejsce az dobrze stężeje.
POLECAM !!!!!!