Ciasto ucierane z malinami

Ciasto ucierane z malinami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • margaryna

    230 g
  • cukier

    1 szklanka + 3 łyżki
  • mąka

    1,5 szklanki
  • jajko

    4 szt
  • proszek do pieczenia

    2 płaskie łyżeczki
  • maliny świeże

    300 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Margarynę utrzeć z 1 szklanką cukru na puszystą masę. Dodać jajka i dalej ucierać, dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i wymieszać mikserem na gładką masę. Ciasto przełożyć do tortownicy wyłożonej papierem lub natłuszczonej margaryną. Na ciasto wyłożyć maliny lekko wciskając w ciasto i posypać 3 łyżkami cukru. Piec ok 45 minut na 175 C aż ciasto ładnie się zarumieni. Przed podaniem można posypać cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (15)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IKrakowianka 09.01.2014 16:17
bardzo apetycznie wygląda
tatiana2 03.10.2013 16:47
szybkie ciasto a ile przyjemności w jedzeniu :)
ONY_za_kare 26.09.2013 12:36
pyszne ciasto!
Alex_M 25.09.2013 13:29
pyszne ciacho!
Beatris 23.09.2013 14:59
Z chęcią zjadłabym kawałeczek.
joanna30 23.09.2013 13:30
Mniam, pyszota :)
everay 23.09.2013 12:53
pięknie wyglada
Agata 23.09.2013 12:52
rewelacyjne :>
Mniam 23.09.2013 09:41
Z malinami musi być pyszne.
sylwia_mc 23.09.2013 04:23
Wyszło idealnie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat