Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto ucierane z jabłkami i marmoladą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1,5 szkl
mąka ziemniaczana 3 łyżki
cukier waniliowy do smaku
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
cukier 3/4 szkl
masło 200 g
jajko 4 szt
jabłka 2 szt
marmolada 1 słoik
płatki migdałowe do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto ucierane z jabłkami i marmoladą

Masło ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę, kolejno dodajemy jajka i cały czas mieszając, wsypujemy mąkę przesianą z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia. Gotową masę wylewamy na natłuszczoną blachę. Jabłka obieramy ze skórki i kroimy w kawałki. Układamy na cieście na przemian z wykładaną łyżką marmoladą. Pieczemy ok 40 minut w 180 stopniach, pod koniec posypując płatkami migdałowymi.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

nogawkuchni 11.03.2015 15:42
Bardzo ciekawe i z pewnością pyszne ciasto,prezentuje się kusząco.
gosia561 11.03.2015 13:49
pomysłowy dodatek mandarynki - fajnie urozmaici smak

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak