Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto ucierane z budyniem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto

margaryna 1/2 paczki
cukier 10 dkg
mąka 15 dkg
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Dodatkowo

budyń

Piana kokosowa

białko 5 szt
cukier 5 łyżek
wiórki kokosowe 10 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto ucierane z budyniem

Margarynę ucieramy razem z cukrem. Dalej ucierając dodajemy po jednym żółtku, następnie mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia a na koniec pianę ubitą z białek. Przekładamy na blaszkę.

Budyń gotujemy 400 ml wody, studzimy. Dajemy na przygotowane ciasto. Dajemy do nagrzanego piekarnika o temp. 180 stopni i pieczemy ok. 15 minut.

W tym czasie białka ubijamy na sztywno z cukrem. Delikatnie mieszając dodajemy kokos. Przygotowaną pianę rozprowadzamy na podpieczone ciasto. Dajemy z powrotem do piekarnika i pieczemy, aż piana się zarumieni.
Zobacz film: Wizyta na targach Expo Sweet

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Laila2786 08.03.2017 11:10
pyszności :)
Janina 03.03.2017 16:05
Smaczne ciasto;))
dodi 03.03.2017 11:55
apetycznie wyglada
Justi2401 03.03.2017 09:26
Bardzo lubię takie ciasta :)
MagdalenaIC 03.03.2017 00:34
Pysznie :)
Futka 03.03.2017 00:07
Pyszne ciasto :)
Beatris 02.03.2017 23:57
Pysznie wygląda, chętnie zjadłabym kawałeczek :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak