Ciasto ucierane z brzoskwiniami i pianką.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    3/4 sztuki
  • cukier

    1/2 szklanki
  • woda

    3 łyżki
  • jajko

    3 sztuki
  • mąka

    2,5 szklanki
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • cukier waniliowy

    16 gram
  • brzoskwinie w puszce

    1 puszka
  • białko

    5 sztuk
  • cukier

    1/2 szklanki
  • olej

    1/2 szklanki
  • budyń śmietankowy

    1 paczka
  • budyń malinowy

    1 paczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Masło, cukier i wodę rozpuścić razem i lekko ostudzić. Białka ubić na sztywno, połączyć z żółtkami, mąką, proszkiem do pieczenia, cukrem waniliowm i roztopioną margarynę.
Zmiksować do połączenia składników.
Wylać na blaszkę i poukładać cząstki brzoskwiń. Wstawić do piekarnika nagrzanego do ok 180 stopni i piec ok 15 minut
Białka ubić z cukrem, połączyć z proszkiem budyniowym i olejem
Ciasto wyjąć na chwilę z piecyka i posmarować pianką, wstawić ponownie na ok 20 min. Piec do zrumienienia pianki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat