Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto ucierane z brzoskwiniami i pianką.

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 3/4 sztuki
cukier 1/2 szklanki
woda 3 łyżki
jajko 3 sztuki
mąka 2,5 szklanki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cukier waniliowy 16 gram
brzoskwinie w puszce 1 puszka
białko 5 sztuk
cukier 1/2 szklanki
olej 1/2 szklanki
budyń śmietankowy 1 paczka
budyń malinowy 1 paczka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto ucierane z brzoskwiniami i pianką.

Masło, cukier i wodę rozpuścić razem i lekko ostudzić. Białka ubić na sztywno, połączyć z żółtkami, mąką, proszkiem do pieczenia, cukrem waniliowm i roztopioną margarynę.
Zmiksować do połączenia składników.
Wylać na blaszkę i poukładać cząstki brzoskwiń. Wstawić do piekarnika nagrzanego do ok 180 stopni i piec ok 15 minut
Białka ubić z cukrem, połączyć z proszkiem budyniowym i olejem
Ciasto wyjąć na chwilę z piecyka i posmarować pianką, wstawić ponownie na ok 20 min. Piec do zrumienienia pianki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak