Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
masło
3/4 sztuki -
cukier
1/2 szklanki -
woda
3 łyżki -
jajko
3 sztuki -
mąka
2,5 szklanki -
proszek do pieczenia
2 łyżeczki -
cukier waniliowy
16 gram -
brzoskwinie w puszce
1 puszka -
białko
5 sztuk -
cukier
1/2 szklanki -
olej
1/2 szklanki -
budyń śmietankowy
1 paczka -
budyń malinowy
1 paczka
Przepis i sposób przygotowania Ciasto ucierane z brzoskwiniami i pianką.
Zmiksować do połączenia składników.
Wylać na blaszkę i poukładać cząstki brzoskwiń. Wstawić do piekarnika nagrzanego do ok 180 stopni i piec ok 15 minut
Białka ubić z cukrem, połączyć z proszkiem budyniowym i olejem
Ciasto wyjąć na chwilę z piecyka i posmarować pianką, wstawić ponownie na ok 20 min. Piec do zrumienienia pianki.
Komentarze (0)