Doradca Smaku logoandPrymat logo
Sprawdzone przepisy na Boże Narodzenie. ZOBACZ

Ciasto ucierane z brzoskwiniami i pianką.

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło
3/4 sztuki
cukier
1/2 szklanki
woda
3 łyżki
jajko
3 sztuki
mąka
2,5 szklanki
proszek do pieczenia
2 łyżeczki
cukier waniliowy
16 gram
Sklep Prymat
brzoskwinie w puszce
1 puszka
białko
5 sztuk
cukier
1/2 szklanki
olej
1/2 szklanki
budyń śmietankowy
1 paczka
budyń malinowy
1 paczka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto ucierane z brzoskwiniami i pianką.

Masło, cukier i wodę rozpuścić razem i lekko ostudzić. Białka ubić na sztywno, połączyć z żółtkami, mąką, proszkiem do pieczenia, cukrem waniliowm i roztopioną margarynę.
Zmiksować do połączenia składników.
Wylać na blaszkę i poukładać cząstki brzoskwiń. Wstawić do piekarnika nagrzanego do ok 180 stopni i piec ok 15 minut
Białka ubić z cukrem, połączyć z proszkiem budyniowym i olejem
Ciasto wyjąć na chwilę z piecyka i posmarować pianką, wstawić ponownie na ok 20 min. Piec do zrumienienia pianki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak