Ciasto ucierane z brzoskwiniami i pianką.

Ciasto ucierane z brzoskwiniami i pianką.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    3/4 sztuki
  • cukier

    1/2 szklanki
  • woda

    3 łyżki
  • jajko

    3 sztuki
  • mąka

    2,5 szklanki
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • cukier waniliowy

    16 gram
  • brzoskwinie w puszce

    1 puszka
  • białko

    5 sztuk
  • cukier

    1/2 szklanki
  • olej

    1/2 szklanki
  • budyń śmietankowy

    1 paczka
  • budyń malinowy

    1 paczka
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Ciasto ucierane z brzoskwiniami i pianką.

Masło, cukier i wodę rozpuścić razem i lekko ostudzić. Białka ubić na sztywno, połączyć z żółtkami, mąką, proszkiem do pieczenia, cukrem waniliowm i roztopioną margarynę.
Zmiksować do połączenia składników.
Wylać na blaszkę i poukładać cząstki brzoskwiń. Wstawić do piekarnika nagrzanego do ok 180 stopni i piec ok 15 minut
Białka ubić z cukrem, połączyć z proszkiem budyniowym i olejem
Ciasto wyjąć na chwilę z piecyka i posmarować pianką, wstawić ponownie na ok 20 min. Piec do zrumienienia pianki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat