Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto trzy kolory
Do miski dajemy białka ubijamy dodając stopniowo cukier.
Do dobrze ubitych białek dodajemy
żółtka i jeszcze ubijamy.
Do dobrze ubitych jajek dodajemy przesianą mąkę,kakao i proszek mieszamy ręcznie.
Masę wlewamy na blaszkę wyłożoną papierem wlewamy masę .
Blachę wkładamy do nagrzanego piekarnika 175 st i pieczemy 20-25 minut.
Galaretki rozpuszczamy w trochę mniejszej ilości wody aniżeli pisze na opakowaniu.
Czekamy aż zacznie gęstnieć.
Żelatynę zalewamy zimną wodą mieszamy odstawiamy aż napęcznieje.
Następnie zalewamy wrzącą wodą mieszamy aż się rozpuści chłodzimy.
Wody za każdym razem dodajemy tylko trochę.
Ubijamy śmietanę z cukrem pod koniec ubijania wlewamy żelatynę.
Masę wylewamy na zimny biszkopt.
Na śmietanę wylewamy tężejącą galaretkę czerwoną.
Ciasto odstawiamy w chłodne miejsce aby masy dobrze stężały.
POLECAM !!!