CIASTO SZEFA

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • herbatniki

    500 g
  • budyń śmietankowy

    1 op
  • mleko

    500 ml
  • mąka ziemniaczana

    2 łyżki
  • cukier

    2 łyżki
  • margaryna

    250 g
  • masa krówkowa orzechowa

    1 puszka
  • śmietana 30%

    500 ml
  • śmietafix

    2 op
  • gorzka czekolada

    1/2 tabliczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Herbatniki układamy w blaszce, następnie przygotowujemy masę budyniową. Gotujemy budyń w dwóch szklankach mleka z cukrem i dodatkiem mąki ziemniaczanej, studzimy. Margarynę ucieramy i dodając po trochu budyń ucieramy na gładką masę, którą kładziemy na herbatniki. Na masę budyniową kładziemy warstwę herbatników a następnie rozsmarujemy masę krówkową orzechową i na to znów herbatniki. Śmietanę ubijamy na sztywno dodajemy śmietanfix i wykładamy na herbatnikach. Dekorujemy gorzką czekoladą ścierając ją na tartce. Ciasto wkładamy do lodówki na kilka godzin, aż stężeje i herbatniki zmiękną.
SMACZNEGO!!!!!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
mysza666 12.01.2014 19:52
Pysznie wygląda
halina17 12.01.2014 19:34
Dobre ciasto.
Olga_SK 12.01.2014 19:13
Piękne ciacho :D
Ania84 12.01.2014 18:32
czasem takie robie pyszne jest!
ao_12 12.01.2014 17:20
pyszności :)
lara 12.01.2014 16:26
jest wyśmienite
sara1 12.01.2014 16:19
piękne i pyszne
babajaga1969 12.01.2014 15:39
uwielbiam to ciasto
krystyna330 12.01.2014 15:38
ale pysznosci ;-
marcia7 12.01.2014 15:34
smaczne ciacho

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat