Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

CIASTO SZEFA

3.0
(18)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

herbatniki 500 g
budyń śmietankowy 1 op
mleko 500 ml
mąka ziemniaczana 2 łyżki
cukier 2 łyżki
margaryna 250 g
masa krówkowa orzechowa 1 puszka
śmietana 30% 500 ml
śmietafix 2 op
gorzka czekolada 1/2 tabliczki

Przepis i sposób przygotowania na: CIASTO SZEFA

Herbatniki układamy w blaszce, następnie przygotowujemy masę budyniową. Gotujemy budyń w dwóch szklankach mleka z cukrem i dodatkiem mąki ziemniaczanej, studzimy. Margarynę ucieramy i dodając po trochu budyń ucieramy na gładką masę, którą kładziemy na herbatniki. Na masę budyniową kładziemy warstwę herbatników a następnie rozsmarujemy masę krówkową orzechową i na to znów herbatniki. Śmietanę ubijamy na sztywno dodajemy śmietanfix i wykładamy na herbatnikach. Dekorujemy gorzką czekoladą ścierając ją na tartce. Ciasto wkładamy do lodówki na kilka godzin, aż stężeje i herbatniki zmiękną.
SMACZNEGO!!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mysza666 12.01.2014 19:52
Pysznie wygląda
halina17 12.01.2014 19:34
Dobre ciasto.
Olga_SK 12.01.2014 19:13
Piękne ciacho :D
Ania84 12.01.2014 18:32
czasem takie robie pyszne jest!
ao_12 12.01.2014 17:20
pyszności :)
lara 12.01.2014 16:26
jest wyśmienite
sara1 12.01.2014 16:19
piękne i pyszne
babajaga1969 12.01.2014 15:39
uwielbiam to ciasto
krystyna330 12.01.2014 15:38
ale pysznosci ;-
marcia7 12.01.2014 15:34
smaczne ciacho
2milutka 12.01.2014 15:33
pysznosci...;)
malaczarna23 12.01.2014 15:26
rewelacyjne ciasto
Czyki 12.01.2014 15:26
Dosłownie wspaniałe!!! co za pyszności:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak