Przepis i sposób przygotowania na: ciasto serowe na herbatnikach
Masło miksujemy z cukrem pudrem na gładką masę.Dodajemy zmielony twaróg po jednej łyżce i nadal miksujemy. Żelatynę rozpuszczamy w ciepłym mleku, przestudzoną delikatnie wlewamy do masy serowej. Krótko miksujemy całość i przekładamy na warstwę herbatników. Wyrównujemy masę (masa może nie być gęsta, ale w lodówce ładnie stężeje)i na ser wykładamy kolejną warstwę herbatników.Blaszkę umieszczamy w lodówce na ok.15min.
Masę kajmakową lekko podgrzewamy z łyżką mleka, jeśli masa serowa lekko stężała, przekładamy kajmak na herbatniki. Na masę znowu wykładamy herbatniki.
Mascarpone miksujemy z miodem i kremówką. Smarujemy wierzch naszego przekładanego ciasta. Posypujemy płatkami migdałowymi. Schładzamy w lodówce najlepiej przez całą noc.
Ciasto jest pyszne!