Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto salceson z gruszką

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6 szt
mąka 2,5 szkl
margaryna 25 dag
cukier 1 szkl
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
gruszki 4 szt
cynamon 1 łyżka
kakao 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto salceson z gruszką

Kroki postępowania

1
Wymieszać ze sobą suche składniki.
Krok 1 - Ciasto salceson z gruszką foto
2
Jajka ubić z cukrem na puszystą masę.
Krok 2 - Ciasto salceson z gruszką foto
3
Porcjami dodawać suche składniki ucierając.
Krok 3 - Ciasto salceson z gruszką foto
4
Wlać rozpuszczoną i ostudzoną margarynę utrzeć z ciastem.
Krok 4 - Ciasto salceson z gruszką foto
5
Dodać obrane i pokrojone w kostkę gruszki, wymieszać.

Krok 5 - Ciasto salceson z gruszką foto
6
Ciasto przelać do formy keksowej.

Krok 6 - Ciasto salceson z gruszką foto
7
Piec w temp. 180 stopni około 1 godziny.
Krok 7 - Ciasto salceson z gruszką foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iziona 17.09.2015 18:13
Bardzo lubię to ciasto nawet ostatnio robiłam, ale z jabłkami :)
jasiek 17.09.2015 14:30
salcesonik na słodko
gusia1000 17.09.2015 13:34
Znane i dobre ciasto.
Krzysztof15 17.09.2015 13:24
świetny deser
ania2610 17.09.2015 12:24
lubię to ciasto, dawno nie robiłam!
Wacław 17.09.2015 11:15
szybkie i smaczne ciasto :-)
Róża1 17.09.2015 10:50
wygląda kusząco :-)
agaK. 17.09.2015 10:38
Po tytule już myślałam że na prawdę jakaś mięsna hybryda:) Fajne.
IZABELA29 17.09.2015 10:00
pysznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak