Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najnowszy odcinek programu Doradca Smaku OGLĄDAJ

Ciasto rurkowe

5.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Liczba porcji
Liczba porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka tortowa
0,5 kg
masło
0,25 kg
śmietana
0,25 l
cukier waniliowy
1 szt
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto rurkowe

Mąkę przesiać, dodać plasterki masła, dokładnie posiekać nożem, dodawać stopniowo śmietanę i zagnieść ciasto. Dokładnie wyrobić. wyłożyć na talerz i postawić na kilka godzin do lodówki. Później dokładnie rozwałkować na grubość ok. 3mm. Kroić na paski, nawijać na rurkę uprzednio posmarowaną tłuszczem. Ułożyć na blachy również posmarowane tłuszczem i piec na złoty kolor.
Po upieczeniu nadziewać kremem lub bitą śmietaną. Podawać posypane cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek itsnatural smak