Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
Ciasto:
-
margaryna
130 gram -
sól
szczypta -
Cynamon mielony Prymat
1/2 łyżeczki -
żółtko surowe
5 szt -
Martini Bianco
20 ml -
cukier puder
1/2 szklanki -
mąka pszenna
150 gram -
proszek do pieczenia
1 łyżeczka -
białko
5 szt -
sól
szczypta -
cukier puder
1/3 szklanki -
rabarbar
5 sztuk -
orzechy laskowe
1/3 mielone -
orzechy laskowe
1/2 mielone
Sposób przygotowania
Kroki postępowania
Margarynę ucieramy z solą, cynamonem oraz cukrem, następnie dodajemy żółtka i martini, ucieramy wszystko na jednolitą, pulchną masę. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia oraz orzechami. Wszystko delikatnie łączymy z masą. Ciasto przekładamy na okrągłą tortownicę (25 cm średnicy).
Podajemy po ostudzeniu (można posypać cukrem pudrem)
Smacznego!
Komentarze (12)
Nie masz konta? Zarejestruj się
Załaduj więcej komentarzy (2)