Ciasto przekładane masą budyniową

Ciasto przekładane masą budyniową

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Ciasto:

  • cukier

    1 szkl
  • orzechy

    1 szkl
  • jajko

    4
  • rodzynki

    10 dkg
  • olej

    1/2 szkl
  • mąka

    2 szkl
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • Soda oczyszczona Prymat

    1 łyżeczka
  • jabłka

    3
  • masa

  • budyń malinowy

  • masło

  • cukier

    3/4 szkl
  • żółtko jajek

  • wierzch

  • brzoskwinie w puszce

  • galaretka truskawkowa

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka ucieramy razem z cukrem. Dalej ucierając dodajemy olej, zmielone orzechy, mąkę wymieszaną z proszkiem sodą i rodzynkami. A na końcu jabłka starte na grubych oczkach. Pieczemy ciasto ok. 40 min. Zimne kroimy na pół.
Masa. Masło ucieramy z cukrem i żółtkiem na końcu dodajemy ugotowany zimny budyń i dokładnie rozcieramy. Masę dzielimy na dwie części.
Na jeden placek dajemy 3/4 masy, przykrywamy drugim plackiem a na niego dajemy resztę masy. Na masę rozkładamy odsączone i pokrojone brzoskwinie. Pomiędzy brzoskwinie dajemy najeżoną galaretkę. Ciasto przechowujemy w lodówce.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
mela25 01.01.2014 08:38
pyszne ciasto
IlonaAlbertos 18.06.2013 13:04
Prezentuje się wspaniale.
barbara11561 12.06.2013 09:28
też lubię z takim kremem:)
m1monika 09.05.2013 10:49
ale pychotka :-)
caralajna 11.01.2013 08:14
bardzo apetyczne, aż ślinka cieknie
Anna138 28.12.2012 21:44
pyszne mniam mniam
Motorek 24.12.2012 14:41
aż ślinka cieknie
Seba 28.11.2012 10:27
smaczne
ben-ka 16.11.2012 14:00
to bardzo smaczne ciasto,lubię masy budyniowe.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat