Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

ciasto porzeczkowo-winogronowe

5.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Gotowy blat ciasta kruchego
śmietana kremówka
1szkl
galaretka porzeczkowa
1op.
cukier puder
2łyżki
dżem porzeczkowy
4łyżki
winogrona białe
10dag
winogrona czerwone
10dag

Przepis i sposób przygotowania na: ciasto porzeczkowo-winogronowe

Przygotować galaretkę według przepisu na opakowaniu,wystudzić.Winogrona umyć,przekroić na połówki,usunąć pestki.Przygotować krem:śmietanę ubić z cukrem pudrem i wymieszać z 1/4szkl ostudzonej płynnej galaretki.Na cieście rozsmarować dżem,po czym przykryć go warstwą kremu.Następnie udekorować połówkami ciemnych i jasnych winogron,polać je pozostałą zastygającą galaretką i ponownie schłodzić by galaretka zastygła.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak