ciasto porzeczkowo-winogronowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Gotowy blat ciasta kruchego

  • śmietana kremówka

    1szkl
  • galaretka porzeczkowa

    1op.
  • cukier puder

    2łyżki
  • dżem porzeczkowy

    4łyżki
  • winogrona białe

    10dag
  • winogrona czerwone

    10dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przygotować galaretkę według przepisu na opakowaniu,wystudzić.Winogrona umyć,przekroić na połówki,usunąć pestki.Przygotować krem:śmietanę ubić z cukrem pudrem i wymieszać z 1/4szkl ostudzonej płynnej galaretki.Na cieście rozsmarować dżem,po czym przykryć go warstwą kremu.Następnie udekorować połówkami ciemnych i jasnych winogron,polać je pozostałą zastygającą galaretką i ponownie schłodzić by galaretka zastygła.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat