Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto porzeczkowe

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czerwone porzeczki 200 g
margaryna 100 g
cukier 70 g
jogurt naturalny 70 g
jajko 2 szt
mąka 160 g
proszek do pieczenia 1 łyzeczka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto porzeczkowe

Kroki postępowania

1
Margarynę połączyć z cukrem na gładką masę. Dodać jajka, jogurt i wymieszać dokładnie.
Krok 1 - Ciasto porzeczkowe foto
2
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i dodać do masy. Małą foremkę ( u mnie 24 cm) posmarować margaryną i posypać bułką tartą. Porzeczki obrać z ogonków i umyć. Do foremki wyłożyć połowę ciasta, na nim wyłożyć połowę porzeczek, następnie reszta ciasta i druga porcja porzeczek.
Krok 2 - Ciasto porzeczkowe foto
3
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok 50 minut. Studzić na kratce z piekarnika.
Krok 3 - Ciasto porzeczkowe foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jolanta19 12.08.2012 21:37
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak