Ciasto porzeczkowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czerwone porzeczki

    200 g
  • margaryna

    100 g
  • cukier

    70 g
  • jogurt naturalny

    70 g
  • jajka

    2 szt
  • mąka

    160 g
  • proszek do pieczenia

    1 łyzeczka
  • bułka tarta

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Ciasto porzeczkowe foto
Margarynę połączyć z cukrem na gładką masę. Dodać jajka, jogurt i wymieszać dokładnie.
Krok 2 - Ciasto porzeczkowe foto
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i dodać do masy. Małą foremkę ( u mnie 24 cm) posmarować margaryną i posypać bułką tartą. Porzeczki obrać z ogonków i umyć. Do foremki wyłożyć połowę ciasta, na nim wyłożyć połowę porzeczek, następnie reszta ciasta i druga porcja porzeczek.
Krok 3 - Ciasto porzeczkowe foto
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok 50 minut. Studzić na kratce z piekarnika.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
jolanta19 12.08.2012 21:37
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat