Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Z kodem DS10 rabat na zakupy na sklep.prymat.pl SPRAWDŹ

Ciasto porzeczkowe

5.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czerwone porzeczki
200 g
margaryna
100 g
cukier
70 g
jogurt naturalny
70 g
jajko
2 szt
mąka
160 g
proszek do pieczenia
1 łyzeczka
Bułka tarta klasyczna Prymat
1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto porzeczkowe

Kroki postępowania

1
Margarynę połączyć z cukrem na gładką masę. Dodać jajka, jogurt i wymieszać dokładnie.
Krok 1 - Ciasto porzeczkowe foto
2
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i dodać do masy. Małą foremkę ( u mnie 24 cm) posmarować margaryną i posypać bułką tartą. Porzeczki obrać z ogonków i umyć. Do foremki wyłożyć połowę ciasta, na nim wyłożyć połowę porzeczek, następnie reszta ciasta i druga porcja porzeczek.
Krok 2 - Ciasto porzeczkowe foto
3
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok 50 minut. Studzić na kratce z piekarnika.
Krok 3 - Ciasto porzeczkowe foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jolanta19 12.08.2012 21:37
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak