Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto Pleśniak
Kroki postępowania
Rady: Zamiast dżemu (lub oprócz niego) można dodać do ciasta kwaskowe owoce - rabarbar, porzeczki, agrest itp.
mąka tortowa | 450 gram |
cukier | 1/2 szklanka |
cukier waniliowy | 2 łyżeczka |
masło zimne pokrojone | 200 gram |
proszek do pieczenia | 2 łyżeczka |
sól | 1 szczypta |
cukier | 3/4 szklanka |
sól | 1 szczypta |
kakao | 2 łyżka |
dżem z czarnej porzeczki | 400 gram |
woda zimna | 2 łyżka |
białko | 4 kilka szt. |
żółtko jajek | 4 sztuka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: