Ciasto \"PIJAK\"

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    6 sztuk
  • cukier

    0,5 szkl
  • mak suchy

    0,5 szkl
  • kokos

    0,5 szkl
  • mleko

    0,5 litra
  • budyń śmietankowy

    1 szt
  • mąka pszenna

    3 łyżki
  • mąka ziemniaczana

    3 łyżki
  • cukier puder

    3 łyżki
  • masło

    250 gram
  • wódka

    1 szkl
  • herbatniki

    2 paczki
  • polewa czekoladowa

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Białka ubić na sztywno dodając cukier.Wsypać mak,kokos i delikatnie wymieszać.Wyłożyć na blaszkę i piec 25 minut.Zagotować mleko,żółtka ubić z cukrem pudrem, wymieszać z mąkami,budyniem i wlać do mleka.Ugotować budyń i wystudzić.Masło utrzeć z budyniem na krem.Na ciasto makowe wyłożyć krem budyniowy.Na wierzchu układać herbatniki maczane w wódce.Całość posmarować polewą czekoladową i posypać kokosem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (20)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kuklik 19.01.2014 20:52
nie przepadam zbytnio za alkoholem w cieście
Ola1young 15.12.2013 18:11
fajne to ciasto :)
anemon 04.05.2013 10:34
Może się zakręcić w głowie po zjedzeniu kawałka takiego ciasta. Świetne ciasto.
Ada-Gaba 14.12.2012 08:07
pyszne ciacho
Krystyna32 29.07.2012 08:31
pycha
RenataZ-et 01.03.2012 21:50
super ciasto
Maniek2 04.01.2012 14:35
ładne
Wafelek2601 23.12.2011 06:56
ciasto pycha, polecam
Grazyna0211 16.12.2011 15:07
smaczne i z procentami super!
kate.500 27.11.2011 11:09
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat