Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto piernikowo-porzeczkowe
2. Krem: 1,5 szklanki mleka zagotowujemy z cukrem. W pozostałym mleku roztrzepujemy budynie i wlewamy na wrzące mleko. Chwilę gotujemy aż zgęstnieje. Budyń odstawiamy do wystygnięcia a następnie ucieramy z miękkim masłem dodając stopniowo po jednej łyżce zimnego budyniu.
3. Galaretka: Obie galaretki rozpuszczamy w 2,5 szklankach wrzątku i odstawiamy do ostudzenia. Zimna galaretkę dokładnie mieszamy z dżemem. Polewa: czekoladę roztapiamy na parze i mieszamy dokładnie z mlekiem.
4. Przełożenie ciasta: biszkopt - 1/2 kremu - tężejąca galaretka z dżemem (odstawiamy do lodówki do stężenia galaretki) - 1/2 kremu - biszkopt piernikowy - polewa.