Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto piernikowe ze śliwkami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka pszenna 50 dag
margaryna 25 dag
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1 łyżka
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
galaretka pomarańczowa 1 szt
śliwki 1 szt
mleko 0,5 szkl
jajko 6 szt
cukier 30 dag
cukier waniliowy 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto piernikowe ze śliwkami

Margarynę ucieramy z cukrami. Dodajemy żółtka nadal ucieramy. Dodajemy mąkę, przyprawę i proszek do pieczenia. Na końcu wlewamy mleko. Ciasto wykładamy na formę 25/36 wykładamy połówki śliwek skórką na ciasto i pieczemy do godziny w 180 stopniach. Studzimy i wykładamy galaretkę przyrządzoną według przepisu na opakowaniu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aga-25 16.12.2014 16:00
ciekawy smak
Alex_M 15.08.2014 10:56
świetne ciacho! :)
Janina 14.08.2014 17:18
Śliwki w cieście, pycha;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak