Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto piernikowe z jabłkami i orzechami
Kroki postępowania
Z podanych składników zagniatamy ciasto. Dzielimy je na 3 części jedną mrozimy a dwie schładzamy w lodówce. Następnie ciasto z lodówki dajemy na formę.
Ciasto piernikowe z jabłkami i orzechami to pomysł na pyszny deser! Jabłka dodają mu kwaskowatości, a orzechy chrupkości. Spróbuj koniecznie!
mąka pszenna | 3 szkl |
margaryna | 1 szt |
żółtko jajek | 4 szt |
cukier | 0,5 szkl |
śmietana | 2 łyżki |
DODATKOWO: | |
jabłka | 1,5 kg |
margaryna | 10 dag |
cukier | 2 łyżki |
Cynamon mielony Prymat | do smaku |
białko | 4 szt |
cukier puder | 0,5 szkl |
orzechy włoskie | 2 szklanki |
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat | 3 łyżki |
Ciasto: | (piernikowe) |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: