Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto piernikowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 szt
cukier 1 szkl
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
kakao 2 łyżeczka
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1 łyżeczka
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
olej 1/2 szklanka
mąka pszenna 2 szkl
dżem 1/2 słoiczek
budyń waniliowy 2 szt
mleko 1/2 litr
margaryna 1/2 kostka
polewa czekoladowa 1

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto piernikowe

Jajka ubić z cukrem, dodać olej, kakao, przyprawę do piernika i dżem. Miksować. W osobnej misce połączyć mąkę, sodę i proszek do pieczenia, wszystko miksować. Przelać do formy i piec 30-40 min w 180C.
Masa budyniowa:
2 budynie zagotować w 1/2 l mleka, zmniejszyć ogień. Dodać 1/2 kostki margaryny i energicznie mieszać.
Ciasto przekroić na pół i wylać na 1 połówkę masę ciepłą. Przykryć 2 połową ciasta i polać polewą czekoladową.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krysia_S 14.04.2014 20:24
Aż chce się zjeść ;)
Kasia36 03.11.2013 23:32
Lubię piernika, smaczny przepis
Madziela 21.01.2013 10:25
smakowite :)
pestka 01.01.2013 00:49
dobre ciasto
Ada-Gaba 11.11.2012 11:17
pyszne
Kate131 15.10.2012 08:07
pycha
Elżbieta17 14.09.2012 08:45
uwielbiam zapach piernika:)
Bernadeta1 12.09.2012 12:18
przepraszam ale ciasto
Bernadeta1 12.09.2012 12:16
fajne ciasteczka
gusia1000 26.07.2012 20:21
Warto je robić.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak