Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto pełne czarów .
Masło stopić i przestudzić.
Żółtka utrzeć z cukrem i wodą na puszysty krem, dodać przestudzony tłuszcz w trakcie ucierania dodać przesianą mąkę oraz ciepłe mleko.
Powstanie nam z tego bardzo płynne ciasto do którego dodać aromat waniliowy i ostrożnie ciasto połączyć z ubitą pianą.
Małą formę 20 cm na 20 cm wyłożyć papierem do pieczenia i wylać do niej ciasto, forma koniecznie musi być mała ja miałam troszkę większą i ciasto wyszło mi niskie.
Piec w nagrzanym piekarniku 160 st do 70 min po upieczeniu ciasto posypać cukrem pudrem.
Ciasto kroić po dokładnym wystudzeniu.
Ciasto w trakcie pieczenia się dzieli na trzy warstwy, zwarty dół, środek przypomina w smaku budyń, a wierzch to biszkopt.