Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto Pani Walewska
Kroki postępowania
Smacznego!
Ciasto: | |
mąka | 1/2 kg |
proszek do pieczenia | 1 1/2 łyżeczki |
żółtko jajek | 6 szt |
cukier | 1/2 szk |
margaryna | 1 kostka |
sól | szczypta |
Krem: | |
mleko | 2 szkl |
żółtko jajek | 2 szt |
cukier | 3 łyż |
cukier wanilinowy | 1 opakowanie |
masło | 1/2 kostki |
masa bezowa | |
białko | 8 szt |
cukier | 1 szkl |
skrobia ziemniaczana | 1 łyż |
sól | szczypta |
wiórki kokosowe |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: