Ciasto owocowe z galaretką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • margaryna

    3/4 kostki
  • cukier

    150 g
  • mąka

    225 g
  • żółtka

    6 szt.
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • budyń waniliowy

    1 szt.
  • śliwki

  • winogrona białe

  • masło

    1 kostka
  • galaretka cytrynowa

    3 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Margarynę, cukier, mąkę, żółtka i proszek do pieczenia umieścić w jednym naczyniu i zagnieść. Wylepić nim wysmarowaną i posypaną tartą bułką formę. Upiec w piekarniku na złoty kolor.
2. Ugotować budyń wg przepisu na opakowaniu (proponuję jednak dać trochę mniej mleka, ok.450 ml). Margarynę utrzeć. Margarynę zmiksować z zimnym budyniem.
3. Owoce umyć, pokroić.
4. Galaretkę zrobić wg przepisu na opakowaniu (proponuję, podobnie jak w przypadku budyniu, użyć mniejszej ilości wody - na trzy galaretki - ok. 1300 ml)
5. Zimne ciasto (1) posmarować kremem (2), następnie poukładać owoce. Całość zalać tężejącą galaretką.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
eli82 28.11.2011 16:01
mniam
Joanna108 28.11.2011 14:41
pysznie wygląda
ewaa 26.07.2011 21:48
super deser:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat