Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto orzechowo kawowe z delicjami
Kroki postępowania
Masę podzielić na pól rozlać do dwóch blach wyłożonych papierem do pieczenia i piec 20 minut w temp 180 stopni.
jajko | 8 szt |
cukier | 1 i 2/4 szkl |
orzechy włoskie siekane | 100 g |
orzechy włoskie mielone | 100 g |
mąka | 1 szkl |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
olej | 8 łyżek |
mleko | 600 ml |
budyń śmietankowy | 1 szt |
żółtko jajek | 3 szt |
mąka | 1/2 łyżki |
cukier | 2 łyżki |
masło | 1,5 kostki |
kawa rozpuszczalna | 2 łyżki |
alkohol | do smaku |
krakersy | 1 op |
delicje | 2 op |
masa krówkowa | 1 puszka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: