Ciasto orzechowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • orzechy

    40 dkg
  • cukier

    40 dkg
  • miód

    2 szkl
  • białko

    7 szt
  • skórka z cytryny

  • andrut

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Białka ubić z cukrem na sztywno, dodać miód, otartą skórkę z cytryny i ucierać. Orzechy grubo posiekać i dodać do masy. Wysmarowaną blachę wyłożyć andrutem i na niego wylać przygotowaną masę. Piec w letnim piekarniku ok.1,5 godz.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
mirosława4 31.07.2013 15:41
ciekawy przepis
mela25 31.05.2012 09:56
lubie orzechowe ciasta
IKrakowianka 13.03.2012 20:58
wyśmienite
Rybciia 05.02.2012 18:09
smaczne!!!
Wafelek2601 17.12.2011 10:21
musi być pyszne
Monika193 23.11.2011 11:02
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat