Ciasto na pizzę pikantne

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    650 g
  • woda letnia

    320 g
  • drożdże

    50 g
  • cukier

    2 łyżki
  • papryczka chili

    8 marynowanych
  • sól

    2 łyżeczki
  • olej rzepakowy

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ciasto wymieszane w maszynie do chleba. Świeże drożdże mieszam z cukrem i 20 ml wody. Do misy wlewam resztę wody, najlepiej przefiltrowaną (miękką) i do tego letnią. Wlewam rozrobione drożdże. Następnie przesiewam mąkę. Wlewam olej i dodaję drobno pokrojone papryczki chili. Jeszcze sól i włączam program do robienia ciasta. Po 1,5 godziny ciasto dzielę na 4 części. Jedną wykorzystuję teraz, resztę mrożę na zaś. Podana ilość składników jest na 4 pizze o średnicy 30cm. Smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ewelinapac 13.02.2013 06:52
uwielbiam ciasto na pizze z dodatkami , ja osobiście dodaj, paprykę czosnek, zioła jest wtedy aromatyczne.
Mati13 11.12.2012 20:56
zawsze robiłem tradycyjne, ciekawe
aginaa 22.08.2012 21:06
pomysłowe
aginaa 22.08.2012 21:06
pomysłowe
caralajna 22.08.2012 09:00
jeśli tajemnica dobrej pizzy w cieście, to ją znasz :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat