CIASTO NA PIZZĘ

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    2 szklanki
  • drożdże

    3 dag
  • roztopione masło

    1 łyżka
  • olej

    3-4 łyżki
  • cukier

    szczypta
  • sól

    szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąkę przesiać, zrobić rozczyn z drożdży z dodatkiem ciepłej wody lub mleka – około 1 szklanki (ma mieć nie za rzadką konsystencję). Dodać sól, cukier (szczypta), olej i roztopione masło, pozostawić do wyrośnięcia. Rozprowadzić przy pomocy oleju po blaszce. Dodatki wedle uznania.

Piec 25 minut w temperaturze 180 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
adam1f 07.01.2013 00:15
dobry
Barbara55 08.06.2011 15:59
ciasto się przyda
szajba2 05.06.2011 15:47
ładny placuszek
kielcok1 14.05.2011 19:42
bomba
kotlet 05.05.2011 16:53
super- skorzystam z przepisiku
PaniMISIOWA 04.01.2011 16:19
najlepsze jest ciasto na drożdżach
Joanna120 07.12.2010 17:07
podstawa już jest z resztą jest łatwiej
Zofia12 08.07.2010 12:03
dziękuję za przepis
mehia 27.05.2010 08:33
jakoś nigdy mi ciasto na pizze nie wychodziło jak trzeba, ale skuszę się i zrobię jeszcze raz wg Twojego przepisu

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat