CIASTO NA PIZZĘ

CIASTO NA PIZZĘ

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    2 szklanki
  • drożdże

    3 dag
  • roztopione masło

    1 łyżka
  • olej

    3-4 łyżki
  • cukier

    szczypta
  • sól

    szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąkę przesiać, zrobić rozczyn z drożdży z dodatkiem ciepłej wody lub mleka – około 1 szklanki (ma mieć nie za rzadką konsystencję). Dodać sól, cukier (szczypta), olej i roztopione masło, pozostawić do wyrośnięcia. Rozprowadzić przy pomocy oleju po blaszce. Dodatki wedle uznania.

Piec 25 minut w temperaturze 180 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

adam1f

07.01.2013 00:15
dobry

Barbara55

08.06.2011 15:59
ciasto się przyda

szajba2

05.06.2011 15:47
ładny placuszek

kielcok1

14.05.2011 19:42
bomba

kotlet

05.05.2011 16:53
super- skorzystam z przepisiku

PaniMISIOWA

04.01.2011 16:19
najlepsze jest ciasto na drożdżach

Joanna120

07.12.2010 17:07
podstawa już jest z resztą jest łatwiej

Zofia12

08.07.2010 12:03
dziękuję za przepis

mehia

27.05.2010 08:33
jakoś nigdy mi ciasto na pizze nie wychodziło jak trzeba, ale skuszę się i zrobię jeszcze raz wg Twojego przepisu

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat