Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto na pierogi

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1/2 kg
żółtko jajek 2 szt
masło 5 dag
woda 1/2 szklanki
sól szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto na pierogi

Wykonanie:

Mąkę przesiać do miski i zrobić dołek
masło rozpuścić i wlać do mąki
wodę zagotować i zaparzyć nią mąkę
wyrobić
dodać żółtka i wyrobić
dodać wody wedle uznania i wyrobić.

Ciasto gotowe. Farsz jak kto woli.

SMACZNEGO:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 08.12.2013 17:11
dobre ciasto zawsze w cenie :)
erym 15.11.2013 11:09
uwielbiam prostote...
kate.500 14.11.2013 21:53
pyszne pierogi
Ewelina38 13.11.2013 13:34
dobre ciasto to podstawa :)
cooleczka 12.11.2013 18:21
uwielbiam pierogi, a warto mieć swój sprawdzony przepis na ciasto
gosia56 12.11.2013 14:18
napewno super przepis
Michał2 12.11.2013 10:54
dobry przepis
Ela15 11.11.2013 07:52
fajny przepis
natalia.doradca 08.11.2013 09:29
Fajnie i szybko :)
Róża1 08.11.2013 00:33
szybkie i na pewno smaczne ciasto !!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak