ciasto na pierogi

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    1/2 kg
  • olej

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przesiewamy mąkę, dodajemy szklankę wrzątku, sól (szczypta) i olej. Mieszamy łyżką i czekamy aż przestygnie. Wykładamy na stolnicę posypaną mąką i wyrabiamy ciasto energicznie zagniatając cały czas podsypując mąką do uzyskania zwartej konsystencji.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
szajba2 18.03.2011 17:36
fajnie
kielcok1 31.12.2010 18:00
lubię pierogi
Barbara55 28.12.2010 14:01
niesamowite
rakow2 09.11.2010 14:23
ciasto jak ciasto
Katarzyna/kate1980 28.04.2010 16:21
podobnie robię ciasto na pierogi tylko nigdy nie dodaję oleju. co on nam daje?

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat