Ciasto na gofry

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    1,5 Szklanki
  • cukier

    2 łyżki
  • masło

    2 łyżki
  • mleko

    1 łyżka
  • jajko

    2
  • cukier waniliowy

    12 opakowania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mleko, żółtka, miękkie masło i cukier ubić mikserem na jednolitą masę. Następnie dodać przesianą mąkę. I nadal ubijać. Oddzielnie ubić pianę z białek i delikatnie dodać ją do ciasta. Wszystko dokładnie wymieszać. Piec w gofrownicy.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
andzia123 10.07.2012 05:20
oooo, fajne
anja3107 18.05.2012 11:41
tylko 1 łyżka mleka?
Katarzyna/kate1980 06.12.2010 14:51
o rzeczywiście powinien być tylko jeden
Krzysztof42 06.12.2010 14:24
dużo cukrów waniliowych potrzeba

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat