Ciasto morelowo- jogurtowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    2 szklanki
  • cukier

    1 szklanka
  • margaryna

    25 dag
  • jaja

    4 sztuki
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • jogurt naturalny

    1 szklanka
  • kakao

    1 łyżka
  • cukier waniliowy

    2 łyżeczki
  • morele

    4- 5 sztuk
  • płatki migdałowe

    4- 5 łyżek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąkę przesiewamy do miseczki wraz z kakao i proszkiem do pieczenia. Margarynę rozpuszczamy i studzimy. Całe jajka miksujemy z cukrem waniliowym i cukrem na puszystą masę. Do jajek dodawać po łyżce mąki, następnie jogurt naturalny i rozpuszczoną margarynę. Ciasto przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki, następnie ułożyć na wierzchu pokrojone w ósemki morele. Ciasto posypać płatkami migdałowymi. Piec przez około 30- 40 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (31)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
czekoladka_m 01.03.2014 18:47
Bardzo smacznie wygląda;)
RenataZ-et 20.11.2013 21:21
świetny wypiek
Wafelek2601 27.12.2012 21:09
Wyśmienite
IKrakowianka 15.10.2012 14:33
prezentuje się wyśmienicie
BozenA 18.07.2012 11:46
mmm
BozenA 18.07.2012 11:46
mmm
kasiaw 21.05.2012 11:27
pycha
Kasiax18 10.05.2012 21:29
pycha
Andysz 18.04.2012 23:41
cudownie wygląda;D
ilka_86 28.02.2012 19:50
wygląda cudnie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat