Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Ciasto
-
mąka tortowa
4 szkl -
masło
20 dag -
miód płynny
5 łyżek -
Soda oczyszczona Prymat
1 łyżeczka -
cukier puder
15 dag -
cukier waniliowy
1 łyżeczka -
orzechy włoskie
10 dag -
śmietana
1/2 szkl
Masa
-
mleko
3 szkl -
kasza manna
6 łyżek -
masło
20 dag -
cukier puder
20 dag -
sok z cytryny
do smaku -
spirytus
do smaku -
aromat migdałowy
do smaku
Pozostałe
-
marmolada
30 dag -
polewa czekoladowa
1 opakowanie -
orzechy laskowe
10 dag -
masło
1 łyżka -
cukier
10 dag -
woda
2 łyżki -
płatki migdałowe
do dekoracji
Sposób przygotowania
Kroki postępowania









Ciasto miodowo-orzechowe wymaga dość dużo pracy ale warto je zrobić.![]()
Komentarze (45)
Nie masz konta? Zarejestruj się
Załaduj więcej komentarzy (35)