Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto migdałowo-kakaowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5
cukier 1 szklanka
płatki migdałowe 1 szklanka
aromat migdałowy
olej 1 szklanka
mąka pszenna 1 szklanka
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
kakao 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto migdałowo-kakaowe

Płatki migdałowe zmiel na 'mąkę'.
ubij białka z cukrem, po czy miksuj i dodawaj żółtka. Na wolnych obrotach dodawaj mąkę z proszkiem, olej, olejek i zmielone migdały. Połowę wylej na blachę, a do polowy dodaj kakao, wymieszaj. Wylej kakaową warstwę na środek. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 190 st przez 35 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kejti 24.11.2014 16:26
Fajne ciacho :-)
Seba 05.11.2014 07:56
pycha ciacho
ice cubes 04.11.2014 23:13
wygląda apetycznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak