Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto Michałek
Kroki postępowania
Ubić śmietankę z serkiem mascarpone i cukrem pudrem. Niezbyt długo ubijając gdyż może się zważyć.
Smacznego :)
jaja | 5 sztuk |
mąka pszenna | 3/4 szklanki |
mąka ziemniaczana | 1/4 szklanki |
cukier | 3/4 szklanki |
proszek do pieczenia | 1,5 łyżeczki |
śmietana 30% | 100 ml |
serek mascarpone | 500 g |
cukierki | 25 dag MICHAŁKI |
cukier puder | 2-3 łyżki |
kawa rozpuszczalna |
śmietana 30% | |
fix do śmietany | |
cukier puder | 2-3 łyzki |
czekolada gorzka | 100 g |
dżem wiśniowy | |
orzechy laskowe |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: