Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto marchewkowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 4 łyżki
marchew 80 dkg
masło 8 dkg
drożdże 4 dkg
jaja 4
cukier 4 łyżki
sól szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto marchewkowe

Marchewkę myjemy i obieramy. Obraną marchewkę trzemy na tarce o grubych oczkach. Drożdże mieszamy z 1 łyżką ciepłej wody, 1 łyżką cukru, i odstawiamy na 10 min. Po tym czasie dodajemy mąkę, pozostały cukier, sól, roztrzepane jajka i startą marchewkę. Wszystko dokładnie wymieszać i odstawiamy w ciepłe miejsce, aby wyrosło. Następnie ciasto przekładamy do natłuszczonej blaszki i pieczemy w nagrzanym piekarniku w temp. 180 stopni ok. 25 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 20.06.2013 13:36
ciekawe proporcje składników
junox 27.05.2013 11:28
bardzo pysznie wygląda:)
Wafelek2601 28.12.2012 10:46
Bardzo dobre
mirosława4 05.11.2012 18:34
smaczne jest takie ciasto ale z drożdżami jeszcze nie piekłam trzeba wypróbować :)
IKrakowianka 11.04.2012 19:37
pyszne ciasto
RenataZ-et 10.04.2012 15:30
bardzo lubie takie ciasto
anulka69 29.03.2012 09:46
super
anulka69 29.03.2012 09:46
super
jolanta19 13.03.2012 06:21
dobry pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak