Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto makowo-serowo-orzechowe na kruchym spodzie
Kroki postępowania





mąka pszenna |
20 dkg
|
margaryna |
10 dkg
|
cukier puder |
10 dkg
|
śmietana 18 proc |
2 łyżki
|
żółtko jajek |
2 sztuki
|
proszek do pieczenia |
1 łyżeczka
|
masa makowa |
1 puszka
|
skórka pomarańczowa |
|
olejek migdałowy |
|
ser biały |
50 dkg
|
margaryna |
12 dkg
|
cukier puder |
20 dkg
|
jajko |
3 sztuki
|
rodzynki |
2 łyżki
|
mąka ziemniaczana |
1 łyżka
|
orzechy włoskie |
10 dkg
|
jajko |
4 sztuki
|
cukier |
10 dkg
|
mąka pszenna |
2 łyżki
|
proszek do pieczenia |
1 łyżeczka
|
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: