Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto makowe z masą wiórkową

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mak 40 dag
wiórki kokosowe 30 dag
galaretka 1 szt
mąka pszenna 4 łyżka
mleko 1 szklanka
cukier 2 szklanka
margaryna 1/3 kostka
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżka
jajko 1 szt
proszek do pieczenia 2 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto makowe z masą wiórkową

Mak sparzyć, przekręcić przez maszynkę. Dodać 3/4 szklanki cukru, bułkę tartą, mąkę pszenną, jajo i proszek do pieczenia. Przygotowane ciasto piec przez 30 minut w temperaturze 180 stopni. Gdy ciasto ostygnie przekroić na 2 części.
Masa: mleko zagotować, dodać wiórka kokosowe i 1 szklankę cukru. Zagotować wszystko. Po wystygnięciu utrzeć z margaryną, dodać galaretkę rozpuszczoną z małą ilością wody.
Na końcu przełożyć placki masą.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 07.04.2013 09:20
z pewnością pyszne
Bernadeta1 16.01.2013 00:40
super ciasto
Rafał10 14.01.2013 17:43
mmmm pychotka !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak