Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto limonkowe

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
ketchup pikantny do smaku
cebula czerwona 1 sztuka
boczek wędzony kawałek
mozzarella w kulce

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto limonkowe

proszkiem do pieczenia.

Ciasto wylewamy do prostokątnej formy wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą.

Pieczemy w 180' do suchego patyczka (ok. 40-50 minut)

Cukier puder przesiewamy do miski, dodajemy sok z cytryny i sprite'a tyle by powstał gęsty dobrze rozprowadzający się lukier, tak przygotowany od razu wylewamy na zimne ciasto.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak