Ciasto kruche z porzeczkmi

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka tortowa

    60 dag
  • cukier puder

    15 dag
  • margaryna

    25 dag
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczk
  • jaja

    5 sztuk
  • smietana 18%

    1 łyżka
  • cukier kryształ

    2 szklanka
  • porzeczki czerwone

    1 litr
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Ciasto kruche z  porzeczkmi foto
Mąkę, margarynę, cukier puder, żółtka, proszek do pieczenia wyrobić na jednolitą masę. Wyrobione ciasto ochłodzić ok.30 minut następnie rozwałkować i wyłożyć na blachę. Ciasto upiec w temp.180C ok 20 minut
Krok 2 - Ciasto kruche z  porzeczkmi foto
Białka z ciasta ubić na parze z cukrem kryształem. (Jeżeli masz więcej białek powiększ proporcję). Ubite białka ochłodź dodaj porzeczkę delikatnie wymieszaj.
Krok 3 - Ciasto kruche z  porzeczkmi foto
Białka z porzeczką wyłóż na upieczone ciasto i susz w nagrzanym piekarniku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (15)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kejti 08.03.2014 09:48
Pyszne ciacho :-)
Ola1young 17.02.2014 15:18
uwielbiam takie ciasta z owocami
ankaryba 02.01.2014 11:28
pyszne!!! :-)
IwonaKa 31.12.2013 12:20
wygląda apetycznie,zjadłabym chętnie
adelajda 19.11.2013 16:01
smaczne ciacho
kate.500 11.11.2013 17:06
pyszne ciasto
kuklik 31.10.2013 20:23
bardzo pyszne
Dorian 07.10.2013 22:31
pyszne ciacho
wyattearp 06.10.2013 10:11
pychotka :)
monisia1977 06.10.2013 09:02
fajne ciacho

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat