Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto kruche z jabłkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 50 dag
cukier 250 gram
margaryna 1
proszek do pieczenia 1
żółtko jajek 4
śmietana 8 gram
jabłka 4

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto kruche z jabłkami

Oddzielamy żółtka od białek. Żółtka miksujemy z cukrem, następnie dodajemy margarynę, mąkę i proszek do pieczenia, śmietanę. Wszystko miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Jabłka oczyszczamy, obieramy. Ścieramy na tarce o grubych oczkach odciskamy sok. Dzielimy ciasto na dwie części. Na wysmarowaną blaszkę kładziemy pierwsza warstwę ciasta, następnie układamy jabłka i na wierzch drugą część ciasta. Wstawiamy do piekarnika na około 180C i pieczemy ok. 40-45min. Wystudzone ciasto posypujemy cukrem pudrem. Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 30.01.2014 20:38
pyszne ciacho
irenka 29.01.2014 20:40
pyszne ciasto,lubię takie
Milka100 27.01.2014 21:55
świetne ciacho
Agata3 27.01.2014 19:57
poproszę kawałek:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak