Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto kruche z czereśniami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 szt
mąka pszenna 0,5 kg
margaryna 1 szt
cukier 1 szkl
proszek do pieczenia 1 łyzeczka
sól 1 szczypta
cukier wanilinowy 1 szt
kakao 1 łyzeczka
czereśnie 30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto kruche z czereśniami

Margarynę, zagniatamy z 3 łyżkami cukru, żółtkami, mąką, proszkiem i sodą. Ciasto dzielimy na pół jedna wykładamy na formę 25/36 a drugą dzielimy jeszcze na pół i do jednej dodajemy kakao. Na ciasto wykładamy czereśnie i skubiemy ciemne ciasto. Z białek i pozostałego cukru i cukru waniliowego ubijamy pianę i wykładamy na owoce. Na pianę ścieramy ciasto jasne. Ciasto pieczemy 50 minut w 180 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aga-25 02.12.2014 14:46
kusi mniam
Ada-Gaba 02.10.2014 20:36
szybkie w zrobieniu i smaczne , super
Kolorowa 02.10.2014 19:48
pyszne ciacho !
marcia7 02.10.2014 17:23
doskonałe ciacho
mirosława4 02.10.2014 16:27
apetyczne :)
Konczi 02.10.2014 16:26
Przepysznie wygląda, porywam kawałeczek :)
nogawkuchni 02.10.2014 16:11
Bardzo lubię kruche ciasta,z czereśniami musi smakować pysznie,przydatny przepis.
Krystyna32 02.10.2014 15:42
apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak